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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoARAÚJO, M. D. M. Emissão de gases de efeito estufa e qualidade do solo em sistemas integrados de produção na Amazônia maranhense. 2019. 60 f. Dissertação (Mestrado em Zootecnia) - Universidade Estadual Vale do Acaraú, Sobral. Orientador: Henrique Antunes de Souza e Coorientadores: Diana Signor Deon e Roberto Cláudio Fernandes Franco Pompeu.

Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Semiárido.

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2.Imagem marcado/desmarcadoARAÚJO, M. D. M.; FEITOSA, M. M.; PRIMO, A. C. A.; TANIGUCHI, C. A. K.; SOUZA, H. A. de. Mineralization of nitrogen and carbon from organic compost from animal production waste. Revista Caatinga, Mossoró, v. 33, n. 2, p. 310 ? 320, abr. / jun., 2020.

Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Meio-Norte.

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3.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, H. A. de; OLIVEIRA, E. L. de; PRIMO, A. A.; ARAÙJO, M. D. M.; POMPEU, R. C. F. F.; GUEDES, F. L. Chemical characteristics of the compost of waste from the production and slaughter of small ruminants. Revista Brasileira de Saúde e Produção Animal, Salvador, v. 22, p. 01-11, e2122212021, 2021.

Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Pecuária Sudeste.

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4.Imagem marcado/desmarcadoARAÚJO, M. D. M.; SOUZA, H. A. de; BENITES, V. de M.; POMPEU, R. C. F. F.; NATALE, W.; LEITE, L. F. C. Organomineral phosphate fertilization in millet in sandy soil. Revista Brasileira de Engenharia Agrícola e Ambiental, v. 24, n. 10, p. 694-699, 2020.

Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Solos.

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5.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, H. A. de; POMPEU, R. C. F. F.; TONUCCI, R. G.; FERNANDES, F. E. P.; ARAUJO, M. D. M.; LEITE, L. F. C. Sheep manure fertilization in Mimosa caesalpiniifolia in an Albaquult. Revista Brasileira de Engenharia Agrícola e Ambiental, v. 25, n. 4, p. 243-249, 2021.

Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Meio-Norte.

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6.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, H. A. de; ARAÚJO, M. D. M.; BENITES, V. de M.; POMPEU, R. C. F. F.; GUEDES, F. L.; NATALE, W.; MELO, A. C.; LEITE, L. F. C. Agronomic efficiency and productivity of Sorghum in response to fertilizers with different phosphorus solubilities in greenhouse conditions. Journal of Agricultural Science, v. 11, n. 17, p. 177-186, Oct. 2019.

Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Meio-Norte; Embrapa Solos.

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7.Imagem marcado/desmarcadoARAÚJO, M. D. M.; PRIMO, A. A.; FERNANDES, J. K. S.; VIEIRA, L. V.; CLARK, M. V. G.; GUEDES, F. L.; POMPEU, R. C. F. F.; SAGRILO, E.; SOUZA, H. A. de. Different sources of nitrogen fertilizer in rainfed maize grown in a semiarid environment. Arid Land Research and Management, p. 1-20, Jul. 2023. Published online.

Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Meio-Norte.

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8.Imagem marcado/desmarcadoPEREIRA, G. de A. C.; PRIMO, A. A.; MENESES, A. J. G.; ARAÚJO, M. D. M. de; POMPEU, R. C. F. F.; GUEDES, F. L.; SOUZA, H. A. de. Soil fertility and nutritional status of elephant grass fertilized with organic compost from small ruminant production and slaughter systems. Revista Brasileira de Ciência Solo, v. 44, e0200031, 2020.

Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Meio-Norte.

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9.Imagem marcado/desmarcadoPRIMO, A. A.; ARAÚJO, M. D. M.; SILVA, K. da F.; SILVA, L. A.; PEREIRA, G. de A. C.; FERNANDES, F. E. P.; POMPEU, R. C. F. F.; NATALE, W.; SOUZA, H. A. de. Litter production and nutrient deposition from native woody species in the Brazilian semi-arid region. Agroforestry Systems, 2021. Published online: 30 June 2021.

Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Meio-Norte.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  08/01/2019
Data da última atualização:  06/01/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  OLIVATI, C.; NISHIYAMA, Y. P. de O.; SOUZA, R. T. de; JANZANTTI, N. S.; MAURO, M. A.; GOMES, E.; HERMOSÍN-GUTIÉRREZ, I.; SILVA, R. da; LAGO-VANZELA.
Afiliação:  Carolina Olivati, S ã o Paulo State University (Unesp), Institute of Biosciences, Humanities and Exact Sciences (Ibilce), Campus S ã o José do Rio Preto, Rua Cristóv ã o Colombo n° 2265, 15054-000 S ã o José do Rio Preto, S ã o Paulo, BraziL; Yara Paula de Oliveira Nishiyama, S ã o Paulo State University (Unesp), Institute of Biosciences, Humanities and Exact Sciences (Ibilce), Campus S ã o José do Rio Preto, Rua Cristóv ã o Colombo n° 2265, 15054-000 S ã o José do Rio Preto, S ã o Paulo, Brazi; REGINALDO TEODORO DE SOUZA, CNPUV; Natália Soares Janzantti, S ã o Paulo State University (Unesp), Institute of Biosciences, Humanities and Exact Sciences (Ibilce), Campus S ã o José do Rio Preto, Rua Cristóv ã o Colombo n° 2265, 15054-000 S ã o José do Rio Preto, S ã o Paulo, BraziL; Maria Aparecida Mauro, S ã o Paulo State University (Unesp), Institute of Biosciences, Humanities and Exact Sciences (Ibilce), Campus S ã o José do Rio Preto, Rua Cristóv ã o Colombo n° 2265, 15054-000 S ã o José do Rio Preto, S ã o Paulo, BraziL; Eleni Gomes, S ã o Paulo State University (Unesp), Institute of Biosciences, Humanities and Exact Sciences (Ibilce), Campus S ã o José do Rio Preto, Rua Cristóv ã o Colombo n° 2265, 15054-000 S ã o José do Rio Preto, S ã o Paulo, Brazil; Isidro Hermosín-Gutiérrez, Universidad de Castilla-La Mancha, Instituto Regional de Investigación Cientí fi ca Aplicada, Avda. Camilo José Cela s/n, 13071 Ciudad Real, Spain; Roberto da Silva, S ã o Paulo State University (Unesp), Institute of Biosciences, Humanities and Exact Sciences (Ibilce), Campus S ã o José do Rio Preto, Rua Cristóv ã o Colombo n° 2265, 15054-000 S ã o José do Rio Preto, S ã o Paulo, Brazil; Ellen Silva Lago-Vanzela, S ã o Paulo State University (Unesp), Institute of Biosciences, Humanities and Exact Sciences (Ibilce), Campus S ã o José do Rio Preto, Rua Cristóv ã o Colombo n° 2265, 15054-000 S ã o José do Rio Preto, S ã o Paulo, Brazil.
Título:  Effect of the pre-treatment and the drying process on the phenolic composition of raisins produced with a seedless Brazilian grape cultivar.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Food Research International, [online], 2018.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The grape is an important fruit regarding economic and health benefit parameters, because of its large consumption around the world and their bioactive phenolic compounds. The drying process of BRS Morena grapes, whether pre-treated or not with olive oil for producing raisins, resulted in qualitative and quantitative changes in their phenolic composition (anthocyanins, flavonols, stilbenes, hydroxycinammic acid derivatives, flavan-3-olsand proanthocyanidins). The raisins with the pre-treatment preserved more anthocyanins and proanthocyanidins than the raisins not pre-treated. Moreover, the total dehydration time accelerated by approximately 40% in the raisins pre-treated. Therefore, the production of raisins of BRS Morena grapes pre-treated with olive oil as a natural surfactant constitutes an interesting process from both the industrial and health points of view, because of the remarkable reduction in the processing time and the preservation of high concentrations of flavonoids,which have important claims to health benefits from biological activities. Keywords: Raisins BRS Morena Drying Phenolic composition Anthocyanins Proanthocyanidins Flavonoids HPLC-DAD-ESI-MSn
Palavras-Chave:  Bioactive phenolic compounds; BRS Morena; Flavonóides; HPLC-DAD-ESI-MS; Phenolic composition.
Thesagro:  Uva.
Thesaurus NAL:  Anthocyanins; Drying; Flavonoids; Grapes; Raisins.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/208200/1/1-s2.0-S0963996918306185-main.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPUV18093 - 1UPCAP - DD18.02445
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